Derako Grill Exclusive-line

Net als Base-line en Pro-line combineert de Exclusive-line massief houten delen met praktische ophangsystemen. Maar dit systeem heet niet voor niks ‘exclusive’… Wilt u graag variëren met hout of gebogen houten delen creëren? Samen bekijken wij alle wensen en technische uitdagingen en zoeken we naar exclusieve mogelijkheden en oplossingen.

 

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen

 

Interesse in een Derako Grill Exclusive-line plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Grill Exclusive-line plafond

Het Derako plafond is door menig architect in binnen -buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Exclusief paneelsysteem

Grill Exclusive-line geeft u maximale ontwerpvrijheid. Net als de andere grill plafondsystemen combineert dit systeem houten plafondpanelen met het Derako ophangsysteem. De panelen zijn opgebouwd uit massief houten delen, die onderling gefixeerd worden door aluminium deuvels. U kiest de maatvoering van het hout en de onderlinge afstand; wij produceren het paneel met de juiste uitstraling. Aan de hand van het bouwkundige ontwerp worden alle paneellengtes uitgewerkt en op maat gemaakt.

 

Uniek aan Grill Exclusive-line is dat er drie speciale varianten beschikbaar zijn door aanpassingen in het product of ons productieproces.

CNC gefreesde panelen

Door het inzetten van CNC-productietechnieken is het mogelijk om bijzondere vormen te realiseren van massief hout. De CNC-panelen geven extra plasticiteit aan plafonds.

Variëteit in afmetingen

Uw creativiteit is ons startpunt. Door hoogtes, -breedtes, voegafstanden en houtsoorten binnen één grill paneel te variëren, creëert u bijzondere patronen. Door een ‘random’ ordening van de houten delen ontstaan natuurlijke en speelse effecten.

Waaier panelen en hout uitkepingen

Grill waaier panelen bieden praktische oplossingen voor levendige en vloeiende plafonds. Met grill waaier panelen kunnen eenvoudig cilindrische plafonds of bochten gerealiseerd worden. Maar ook organische en speels gevormde ontwerpen behoren tot de mogelijkheden. Door extra uitkepingen in de houten delen creëert u een intrigerend lijnenspel of een wervelend karakter.

Hout en afwerking

Voor Grill Exclusive-line is een beperkt assortiment houtsoorten beschikbaar. De mogelijkheden variëren per toepassing. Iedere houtsoort heeft zijn eigen natuurlijke eigenschappen. Per project kijken we samen welke houtsoorten uw ontwerp complementeren.

Ayous

Grenen

Siberische Lariks

Europees Eiken

Europees Eiken

Western Red Cedar

Western Red Cedar

Rood Eiken

Rood Eiken

Wit Eiken

Wit Eiken

yellow-pine

Yellow Pine

Derako ophangsysteem

Het Derako standaard ophangsysteem is een zwart Cross-Lock systeem met speciale zwarte deuvelclips. Deze clips zorgen voor een blinde, maatvaste en stevige verbinding tussen het Cross-Lock profiel en het grill paneel. Het systeem is ook geschikt om de panelen in wildverband te monteren en in gebogen of gewelfde vormen.

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

Onbehandeld hout D-s2,d0
Inclusief brandvertragende behandeling B-s2,d0
Inclusief speciale behandeling B-s1,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Door de vorm, verwerking en de natuurlijke eigenschappen van hout is Grill Exclusive-line geluiddempend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Lineair Exclusive-line plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in