Derako Lineair Pro-line

Bij Derako Lineair Pro-line heeft u de keuze uit drie verschillende systeemtypes, een breed assortiment aan maatvoeringen en twintig houtsoorten. De massief houten delen zijn altijd voorzien van akoestische vezelvlies en een hoogwaardige lakafwerking. De bevestiging van dit plafond ligt aan de achterzijde van het systeem en is onzichtbaar.

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen
Derako lineair gesloten plafond

Interesse in een Derako Lineair Pro-line plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Lineair Pro-line

Het Derako plafond is door menig architect in binnen -buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Uitvoeringen

Het Lineair Pro-line systeem is lever- en monteerbaar in drie uitvoeringen:

Lineair open systeem

Lineair open systeem

Het lineair open plafond systeem is een open voeg systeem. De houten latten worden tijdens de montage in een vast patroon aan het bouwkundige plafond gemonteerd. Op deze manier ontstaat er een gelijkmatige voeg. De voegruimte, die zich bevindt aan de achterzijde van het hout, wordt overbrugd door akoestische vezelvlies of Ultra Fiber (voor buitentoepassing). De breedte van het hout varieert tussen de 63 mm en 185 mm, afhankelijk van de houtsoort.

Lineair multi-paneel systeem

Lineair multi-paneel systeem

Ook het Lineair multi-paneel is een open voeg systeem. Bij dit systeem zijn de massief houten delen te verkrijgen in diverse breedte-maatvoeringen. De bijbehorende module maat van het ophangsysteem is in overleg. Door de combinatie van een vaste voegmaat en diverse breedtematen komt uw plafond tot leven. De voegruimte is afgedekt door akoestische vezelvlies of Ultra Fiber (voor buitentoepassing). Dit materiaal is tijdens het productieproces aan de achterzijde van het hout bevestigd. Standaard is het multi-paneel systeem beschikbaar met drie wisselende breedtes. Op aanvraag kunt u twee tot vijf breedte-maatvoeringen toepassen.

Lineair gesloten systeem

Lineair gesloten systeem

Bij het Lineair gesloten plafondsysteem heeft elke massief houten lamel een overlap met de volgende. Hiermee heeft u een volledig massief houten uitstraling, maar dit systeem is minder geschikt voor ruimtes met akoestische eisen. Het is ook mogelijk om de delen als kraaldeel te profileren. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van de houten delen.

Hout en afwerking

Lineair Pro-line heeft een uitgebreid assortiment houtsoorten. Variërend van zeer lichte houttinten tot donkere en warme kleuren. Iedere houtsoort heeft unieke natuurlijke eigenschappen. Op basis van onze expertise en ervaring adviseren we u over de toepassingen van diverse houtsoorten en oplossingen.

yellow-polar

Yellow Polar

ayous

Ayous

yellow-pine

Yellow Pine

grenen

Grenen

Accoya

Accoya

Siberische Lariks

Siberische Lariks

Wit Eiken

Wit Eiken

Essen

Essen

Europees Eiken

Europees Eiken

Rood Eiken

Rood Eiken

Kersen

Kersen

Oregon Pine

Oregon Pine

Jatoba

Jatoba

Teak

Teak

Cambara

Cambara

Merbau

Merbau

Mahonie

Mahonie

Western Red Cedar

Western Red Cedar

Noten

Noten

Wenge

Wenge

Bamboe SP Natural

Bamboe SP Natural

Bamboe SP Caramel

Bamboe SP Caramel

Derako-ophangsysteem

Derako ophangsysteem

Het ophangsysteem bestaat uit een profiel voorzien van speciale clips in een repeterend patroon (stramien). De clips worden tijdens het productieproces op het profiel bevestigd en in de juiste stramienmaat op de projectlocatie aangeleverd. U kunt kiezen uit een vaste uitvoering of 50% demontabele uitvoering. Met de demontabele uitvoering zijn de houten delen eenvoudig na installatie te verwijderen en blijven installaties bereikbaar. Voor Lineair Pro-line zijn standaard negen stramienmaten beschikbaar.

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

Onbehandeld houtD-s2,d0
Inclusief brandvertragende behandelingB-s2,d0
Inclusief speciale behandelingB-s1,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Door de vorm, verwerking en de natuurlijke eigenschappen van hout is Lineair Pro-line geluiddempend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Lineair Pro-line plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in