Derako Lineair Exclusive-line

Net als Base-line en Pro-line combineert de Exclusive-line massief houten delen met praktische ophangsystemen. Maar dit systeem heet niet voor niks ‘exclusive’… Wilt u graag variëren met hout of gebogen houten delen creëren? Samen bekijken wij alle wensen en technische uitdagingen en zoeken we naar exclusieve mogelijkheden en oplossingen.

 

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen

 

Lineair-exclusive-line

Interesse in een Derako Lineair Exclusive-line plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Lineair Exclusive-line plafond

Het Derako plafond is door menig architect in binnen -buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Hout en afwerking

Voor Lineair Exclusive-line is een beperkt assortiment houtsoorten beschikbaar die u veel vormvrijheid geven. De mogelijkheden variëren per toepassing. Iedere houtsoort heeft zijn eigen natuurlijke eigenschappen. Per project kijken we samen welke houtsoorten uw ontwerp complementeren.

Ayous

Grenen

Siberische Lariks

Europees Eiken

Europees Eiken

Western Red Cedar

Western Red Cedar

Rood Eiken

Rood Eiken

Wit Eiken

Wit Eiken

yellow-pine

Yellow Pine

Derako-ophangsysteem

Derako ophangsysteem

De basis van het Derako ophangsysteem is een profiel voorzien van speciale clips in een repeterend patroon (stramien). Derako heeft diverse stramienmaten beschikbaar. Bij de Exclusive-line controleert de technische afdeling van Derako de correcte samenstelling en uitvoering van het ophangsysteem. Bij specifieke projecten kunnen aanvullende montage-instructies noodzakelijk zijn.

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

Onbehandeld houtD-s2,d0
Inclusief brandvertragende behandelingB-s2,d0
Inclusief speciale behandelingB-s1,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Door de vorm, verwerking en de natuurlijke eigenschappen van hout is Lineair Exclusive-line geluiddempend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Lineair Exclusive-line plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in