Derako Lineair Cloak Wood

Derako Lineair Cloak Wood is een innovatie in hout. Massief hout en houtfineer vormen samen de basis van dit onderscheidende product. De kern bestaat uit massief hout, afkomstig uit Europese bossen. Deze is bekleed met natuurlijk houtfineer. Net als bij de andere Derako systemen worden de delen met het speciale ophangsysteem blind bevestigd en heeft u keuze uit een breed assortiment aan maatvoeringen. Cloak Wood is bovendien kostengunstig te produceren waardoor dit systeem een prachtig en prijsvriendelijk alternatief is voor de toepassing van luxe en kostbare houtsoorten.

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen

 

lineair-cloak-wood

Interesse in een Derako Lineair Cloak Wood plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Lineair Cloak Wood

Het Derako plafond is door menig architect in binnen -buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Fineer uitstralingen

Cloak Wood bestaat uit een lichte en voordelige massief houten kern. Deze kern wordt omkleedt met een hoge kwaliteit natuurlijke houtfineer. Elke fineerlaag heeft zijn eigen uitstraling en unieke kenmerken:

Bamboe naturel vertikaal

Bamboe caramel vertikaal

Noten Amerikaans

Teak

Kersen Amerikaans

Sapeli

Black Fraké

Zebrano

Ipé

Wengé

Derako-ophangsysteem

Derako ophangsysteem

Het Derako ophangsysteem bestaat uit een profiel voorzien van speciale clips in een repeterend patroon (stramien). Voor het Lineair Cloak Wood systeem zijn standaard vijf stramienmaten beschikbaar. U kunt kiezen uit een vaste uitvoering of 50% demontabele uitvoering. De demontabele uitvoering voorziet erin dat Cloak Wood delen eenvoudig na installatie verwijderd kunnen worden voor onderhoudswerkzaamheden.

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

Onbehandeld hout D-s2,d0
Kern inclusief brandvertragende behandeling B-s2,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Door de vorm, verwerking en de natuurlijke eigenschappen van hout is Lineair Cloak Wood geluiddempend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Lineair Cloak Wood plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in