Derako Lineair Base-line

Het Derako Lineair Base-line plafondsysteem bestaat uit massief houten lamellen die volgens een vast stramien op een speciaal draagsysteem van rails en clips blind worden bevestigd. Deze bevestiging ligt aan de achterzijde van het systeem en is onzichtbaar. Tussen de lamellen ontstaat er een voeg. Deze wordt afgedekt door akoestisch vezelvlies. Standaard is de kleur zwart, maar indien gewenst zijn de kleuren wit en grijs beschikbaar. Het vezelvlies wordt fabrieksmatig aan de lamellen bevestigd. De zijkant van de lamel blijft zodoende geheel zichtbaar. Het Lineair Base-line plafondsysteem is bij uitstek geschikt voor ruimtes waar akoestische eisen aan worden gesteld.

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen
Derako

Interesse in een Derako Lineair Base-line plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Lineair Base-line

Het Derako plafond is door menig architect in binnen-buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Lineair Base-line is geschikt voor binnen en buiten. Bijvoorbeeld als buitenplafond onder een luifel. Omdat het weer van invloed is, levert Derako buitentoepassingen alleen in grenenhout. Graag helpen onze adviseurs u verder met de mogelijkheden en aanvullende specificaties.

Hout en afwerking

Lineair Base-line biedt u keuze uit twee standaard breedtematen en twee houtsoorten in combinatie met het ophangsysteem. Het hout is altijd voorzien van een hoogwaardige lakafwerking. Het zwarte akoestische vezelvlies zorgt voor een mooie achtergrond. Lineair Base-line is beschikbaar in twee houtsoorten:

 

Accoya

Western Red Cedar 

Thermowood Fraké

Bamboe X-Treme

Lakafwerking

De massief houten delen zijn standaard voorzien van een hoogwaardige lakafwerking die het hout beschermt. Deze niet-filmvormende afwerking voorkomt houtaantasting door vocht, stof en vuil. De afwerking dringt diep in het hout door, maar de natuurlijke eigenschappen en structuren blijven behouden. De laksysteemopbouw wordt op de toepassing afgestemd. Voor Lineair Base-line kunt u kiezen uit een transparante afwerking of in één van de vier standaard houtkleur uitstraling.

DB-0002 (WRC donker)

DB-0007 (White Wash)

DB-0008 (Noten)

DB-0027 (Wenge)

Derako-ophangsysteem

Derako ophangsysteem

Het Derako ophangsysteem bestaat uit een verzinkt profiel voorzien van speciale clips. De clips worden tijdens het productieproces in een vast repeterend patroon (stramien) op het profiel bevestigd. Zo ontstaat een blinde en stevige montage van de houten delen aan het bouwkundige plafond.

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

 

Onbehandeld hout D-s2,d0
Inclusief brandvertragende behandeling B-s2,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Door de vorm, verwerking en de natuurlijke eigenschappen van hout is Lineair Base-line geluiddempend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Lineair Base-line plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in