Derako Grill Base-line

Het Derako Grill Base-line plafondsysteem bestaat uit massief houten lamellen die volgens een vast stramien op een speciaal draagsysteem van rails en clips blind worden bevestigd. Deze bevestiging ligt aan de achterzijde van het systeem en is onzichtbaar. Tussen de lamellen ontstaat er een voeg. Deze wordt afgedekt door akoestisch vezelvlies. Standaard is de kleur zwart, maar indien gewenst zijn de kleuren wit en grijs beschikbaar. Het vezelvlies wordt fabrieksmatig aan de lamellen bevestigd. De zijkant van de lamel blijft zodoende geheel zichtbaar. Het lineair open plafondsysteem is bij uitstek geschikt voor ruimtes waar akoestische eisen aan worden gesteld.

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen

Interesse in een Derako Grill Base-line plafond?‎ Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Toepassing Derako Grill Base-line

Het Derako plafond is door menig architect in binnen-buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Haal de natuur naar binnen

Hout is van enorme toegevoegde waarde voor de beleving, verblijfskwaliteit en economische waarde van een gebouw. Bouwen met massief hout is ecologisch zeer verantwoord. Het materiaal zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hout is vrijwel 100% CO2 neutraal en heeft een blijvend positieve invloed op de gezondheid van mens, milieu en omgeving. Alle Derako systemen zijn volledig demontabel. Aan het eind van de levensduur worden onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.

Hout en afwerking

De Grill Base-line is beschikbaar in vier standaard houtsoorten:

Ayous

yellow-pine

Yellow Pine

Rood Eiken

Rood Eiken

Vuren

Derako ophangsysteem

Het Derako ophangsysteem is een zwart Cross-Lock systeem met speciale zwarte deuvelclips. Deze clips zorgen voor een blinde, maatvaste en stevige verbinding tussen het Cross-Lock profiel en het grill paneel. Het systeem is geschikt om de panelen in wildverband te monteren. Voor zwembaden en extreem vochtige ruimtes zijn speciale ophangsystemen beschikbaar

Brandveiligheid

Derako systemen voldoen aan de eisen voor bekledings-/afwerkingsmaterialen. Voor gebouwen waar strenge eisen gelden ten aanzien van de brandwerendheid, behandelen we het hout met brandvertragende middelen. Met deze behandeling zorgen wij er voor dat de massief houten delen in het systeem voldoen aan de Europese norm EN 13501-1.

Onbehandeld hout D-s2,d0
Inclusief brandvertragende behandeling B-s2,d0

Akoestiek

Een ruimte met een goede akoestische balans bevordert de gezondheid, de productiviteit, het concentratievermogen, leerprestaties, communicatie en veiligheid. Extra demping wordt bereikt door geluidsabsorberend materiaal achter de systemen aan te brengen. Deze extra demping zorgt voor een prettige ambiance.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van derako plafonds, systeemwanden, systeemplafonds en LED Verlichting. Naast het Derako Grill Base-line plafond verzorgen wij ook de levering en montage van het:

 


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in