Brandwerende systeemplafonds

Brandwerende systeemplafonds zijn plafonds die in combinatie met het bestaande materiaal van een plafond brand voor een bepaalde periode weren. De brandwerendheid van een systeemplafond is afhankelijk van de bouwmaterialen van het plafond. Dit omdat de combinatie van het systeemplafond en het bouwkundig plafond de mate van brandwerendheid bepalen. In Nederland wordt de brandklasse 1 t/m 5 gehanteerd. Hierbij geldt dat een plafond geclassificeerd als klasse 1 het beste bestand is tegen brand. Hierbij wordt ook de rookvorming in ogenschouw genomen.

”Marvo Systeemplafonds levert brandwerende systeemplafonds. Deze leveren wij onder diverse materialen. Wij staan voor een snelle service en kwaliteitsgarantie.”

Brandwerend systeemplafond onder beton

  • Beton beschikt van zichzelf over brandwerende eigenschappen
  • De brandweerstand ligt vaak al boven de zestig minuten
  • Alle typen plafondplaten kunnen gebruikt worden in deze combinatie

Brandwerend systeemplafond onder hout

  • Eerst worden gipsplaten aan het houten plafond bevestigd
  • Hier wordt het systeemplafond onder gemonteerd
  • Zodoende ontstaat een brandwerendheid van pakweg zestig minuten

Brandklasse

De brandklasse van materiaal dient getest te worden volgens Europese richtlijnen. Op basis hiervan wordt, in dit geval, het systeemplafond of de plafondplaat ingedeeld in een bepaalde brandklasse.

Systeemplafond industrieel
Brandwerend systeemplafond

Licht, plafondroosters of airco

In een plafond zijn vaak ook licht, airco of andere materialen gemonteerd. Het is zaak dit in ogenschouw te nemen bij de brandwerendheid van het plafond. Meer verwante informatie:

Welke systeemplafondplaat kiezen?

Een plafondplaat die vaak gebruikt wordt voor brandwerende systeemplafonds is de Armstrong Tatra. Ook de Armstrong Sahara wordt veel gebruikt.

Goede akoestiek

Het is vervelend wanneer u achteraf concludeert dat de akoestiek in uw kantoor- of schoolgebouw niet goed is. Marvo Systeemplafond adviseert om vroeg in het bouwproces de eisen te formuleren. U kunt met vragen altijd terecht bij ons. Wij hebben in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan. Wij zetten onze expertise in u van deskundig advies te voorzien. Wij verzorgen de inrichting van
schoolgebouwen en kantoorcomplexen.

Waar hangt akoestiek van af?

De akoestiek in een ruimte hangt af van:

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in