Wat is de UGR waarde?

UGR is een afkorting voor Unified Glare Rating. Dit is een kengetal dat aangeeft in hoeverre er sprake is van lichthinder/verblinding. In de praktijk kan de UGR waarde niet ineens gemeten worden.

Europese aanbevelingen

De nieuwe Europese aanbevelingen voor binnenverlichting (NEN-EN 12464-1) geeft in tabellen UGR –waarden voor vele soorten ruimten, gebaseerd op een in lengte en breedte regelmatig patroon van armaturen. De fabrikant moet per armatuur een tabel meeleveren waar op de UGR waarde wordt aangegeven.

UGR Waarden specifieke situaties

In deze tabellen zijn de UGR waarden af te lezen voor specifieke situaties, let op het kiezen van de juiste reflectie factoren en de juiste afmetingen van de ruimte. De gemiddelde waarde ligt tussen de 15-30.

Een lage waarde staat voor verblinding. Een waarde lager dan 10 betekent geen verblinding. Er zijn vier aspecten belangrijk om de UGR waarde te bepalen.

  • Meetpunt;
  • Reflectiefactoren;
  • Locatie;
  • Verlichtingsproducht.

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: