Wat is de Power Factor?

Heel simpel gezegd geeft de Power Factor aan hoeveel % van het ingestopte vermogen daadwerkelijk wordt gebruikt om licht op te wekken. Een Power Factor van 100% (=1) is ideaal.

Geen vermogensverlies

Er gaat dan geen vermogen verloren door slechte elektronica. Alles lager dan 1 betekent hoeveel extra vermogen nodig is om het gewenste vermogen-output af te geven.

Arbeidsfactor of vermogensfactor

De Powerfactor, in het Nederlands genoemd de arbeidsfactor of vermogensfactor is de verhouding tussen werkelijk vermogen en schijnbaar vermogen in een wisselspanning-installatie en is eigenlijk het verschil tussen werkelijk vermogen (P) en het schijnbaar vermogen (S).

De power factor is een maat om aan te geven hoeveel blindstroom nodig is om het apparaat goed te laten werken.

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: