Wat zijn metalstudwanden?

Een metalstudwand is een systeembinnenwand. De wand heeft als een functie ruimte te scheiden. Metalstud profielen zijn koudgevormde (gezette) stalen profielen. Deze profielen hebben een C- of U-vorm.

Isolatiemateriaal

Als isolatie materiaal wordt minerale wol gebruikt. De brandwerendheid van de wand wordt gereguleerd door toepassing van enkele of dubbel beplating en wanneer geluidswering ook gevraagd is, heeft een glas- of steenwol isolatie de voorkeur vanwege zijn geluidsabsorberende eigenschappen.

Afwerklaag metalstudwand

Als afwerklaag kan behang of schilderwerk worden toegepast. Tussen de vloer en ligger wordt een zachte drukband aangebracht om geluidslekken te voorkomen.

Voordelen van de metal-stud wand:

  • Ze hebben een hoge geluidsisolatie, zelfs zonder mineralewol heeft het al een beter geluidsisolatie dan een standaard blokkenwand van dezelfde dikte.
  • Metal-stud profielen zijn veel lichter en gemakkelijk en snel op maat te maken dan vergelijkbare houten stijlen.
  • De wandelen zijn brandveilig, vanwege het isolerende glaswol en steenwol.

Meer informatie over metalstudwanden

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: