Wat is Kelvin?

De kleur van verlichting wordt aangeduid in het aantal Kelvin (K). De schaal is vernoemd naar fysicus Wiliam Thompson, die later dus verheven werd als Lord Kelvin. Hoe lager het getal en dus de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht is.

Eenheid thermodynamische temperatuur

Kelvin is de eenheid van de thermodynamische temperatuur. In 1967 werd besloten dat de eenheid van de temperatuur de Kelvin werd en niet de ‘graden Kelvin’. In de wetenschap wordt de absolute temperatuur schaal (manier om temperatuur uit te drukken) de Kelvin genoemd.

Warm wit tot koud wit

In Europa wordt temperatuurschaal van Celsius gebruikt en in Engelstalige landen wordt het uitgedrukt als Fahrenheit. Kelvin wordt afgekort als K (Hoofletter) De standaard Kelvin waarden beginnen bij 2700K (warm wit) tot 6300K (koud wit).

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: