Armstrong Alpina: betrouwbare systeemplafondplaat

Interesse in de Armstrong Alpina? Wij geven u betrouwbare informatie over de Alpina plafondplaat. Onze informatie baseren wij op de dagelijkse praktijk.

Waarom Armstrong Alpina?

De Armstrong Alpina is één van de best verkochte plafondplaten uit ons assortiment. Dit heeft alles te maken met de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De Armstrong Alpina is een gebalanceerde plafondplaat van hoogwaardige kwaliteit. Deze plaat kunnen wij u aanbieden voor een scherpe prijs.

Verlichting en Alpina plafondplaten

Bij een Armstrong Alpina plafond kan verlichting makkelijk geplaatst worden. Marvo Systeemplafonds kan dit gehele proces voor u verzorgen.

Voordelen Armstrong Alpina

Wij zetten de voordelen van de Armstrong Alpina voor u op een rij.

 • Een goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Uitstekende brandvertragende eigenschappen
 • Materialen van Armstrong worden gerecycled wanneer u deze na vervanging inlevert.
 • De Alpina is licht van gewicht
 • Er zijn plafondplaten op de markt die bij aanraking tot jeukende irritatie kunnen leiden. Bij de Armstrong Alpina is hier vrijwel geen sprake van.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Armstrong, de leverancier van Alpina, biedt de mogelijkheid de Armstrong Alpina na een aantal jaren trouwe dienst in te leveren. Zodoende worden de plafondplaten gerecycled wat weer goed is voor het milieu. Alle Alpina platen bestaan dan ook voor 65% uit gerecycled materiaal.

Technische waarden Armstrong Alpina

BrandklasseA2
Formaten600 x 600 mm, 600 x 1200 mm
Lichtreflectie84%
NRC Waarde0,7
Verkrijgbaar inInleg 24 mm, Doorzak 24 mm, Doorzak 15 mm
Vochtbestendigheid95%

Vochtbestendigheid Armstrong Alpina

De Armstrong Alpina heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat in grote mate bestand is tegen vocht in ruimten. De Armstrong Alpina wordt uitvoerig getest alvorens deze in de verkoop gaat.

NRC Waarde Armstrong Alpina

Voor de Armstrong Alpina staat een NRC Waarde van 0,7. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd. Voor de Armstrong Alpina geldt dat plusminus 70% van het geluid geabsorbeerd wordt door het plafond.

Lichtreflectie Armstrong Alpina

De Armstrong Alpina staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 84% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse Armstrong Alpina

De Armstrong Alpina is ingedeeld in brandklasse A2. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de Alpina plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Armstrong Alpina 600×600 en 600×1200

U kunt de Armstrong Alpina bestellen in de volgende maten

 • 600 x 600 mm
 • 600 x 1200 mm

Waarom kiest u voor Marvo Systeemplafond?

 • Marvo verzorgt de levering en montage van systeemplafond en systeemplafondplaten.
 • U ontvangt binnen korte tijd een offerte op maat.
 • Binnen 48 uur komen wij bij u langs voor een bezichtiging
 • Marvo Systeemplafonds is al jarenlang actief in deze markt en beschikt daarom over praktijkgerichte kennis en ervaring.

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: