Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Verticale geluidsisolatie

Verticale geluidsisolatie? Is dat iets anders dan gewone geluidsisolatie? Niet direct want het heeft alleen te maken met de richting aan van waar hinderlijke geluiden (kunnen) komen, namelijk van boven en beneden. Het maakt deel uit van de hele geluidsisolatie-problematiek.

Waarom wilt u geluidsisolatie?

Dat lijkt een open deur maar toch hebben mensen soms niet door dat de geluiden die zij als normaal ervaren, invloed hebben op hun woongenot of de arbeidsproductiviteit.

Wanneer u altijd de snelweg hoort vindt u dat misschien normaal maar toch kan dat op een gegeven moment te veel worden en blijkt dat u rust wilt. Maar hoe? En als dat al lukt, volgt een herstelperiode waarvan de lengte onbekend is.

Een ander voorbeeld is de bovenbuurvrouw die altijd op hakken loopt op het parket of laminaat.

verticale geluidsisolatie - hinderlijke geluiden

Dat kan ook ergernis geven na verloop van tijd en het enige wat u kunt doen is haar vragen thuis geen hakken meer te dragen. Dat gaat misschien even goed maar is geen blijvende oplossing als verticale geluidsisolatie.

Kort gezegd: u wilt zo min mogelijk last hebben van geluiden van buiten de ruimte waar u zicht bevindt. Om het probleem op te lossen moet u weten hoe het geluid zich verplaatst.

verticale geluidsisolatie - spraak

Geluid

Want wat is geluid eigenlijk? Het is niets anders dan trillende lucht die het trommelvlies in onze oren in trilling brengt wat daarna wordt omgezet naar waarneembare signalen in onze hersenen.

Trillende lucht dus, maar hoe wordt die lucht dan in trilling gebracht? Zonder hier te diep op in te gaan houden we het op een geluidsbron, een stem, luidspreker, auto of wat dan ook wat de verticale geluidsoverlast kan veroorzaken.

Geluidsoverlast

Er zijn twee manieren hoe het geluid zich kan verplaatsen, namelijk rechtstreeks door de lucht (luchtgeluid) maar ook via obstakels als muren en wanden (contactgeluid) die de trillingen dan doorgeven.

Contactgeluid

Bij contactgeluid verplaatst het geluid zich door de wanden, vloeren en plafond die deze de trillingen doorgeven omdat ze rechtstreeks in trilling worden gebracht. Denk aan de bovenbuurvrouw maar ook bijvoorbeeld aan een stoel die over de vloer schraapt. Om dit soort geluidsoverlast te voorkomen of verminderen moet u vloeren en plafonds isoleren met zodat het geluid wordt geabsorbeerd en gedempt.

U kunt, zoals gezegd, de buurvrouw vragen het op te lossen maar u kunt zelf ook maatregelen nemen door een dempende laag aan te brengen tussen het bestaande plafond en de ruimte eronder.

Dit kan heel goed met een verlaagd plafond waarin kwalitatief goede plafondplaten worden gelegd of een metal stud plafond die op de juiste wijze is afgewerkt. Waar u voor moet zorgen is dat de trillingen (contactgeluiden) zo min mogelijk kunnen worden doorgegeven door de onderdelen van het plafond. Denk daarbij aan de beugels e.d. waaraan het plafond wordt opgehangen. Daarnaast kan op een metal stud plafond geluidsisolerend materiaal worden aangebracht waardoor het luchtgeluid wordt gedempt.

Luchtgeluid

In plaats van dat de vloer of het plafond in trilling wordt gebracht door een rechtstreekse aanraking van een schrapende stoel, wordt deze door de trillende lucht in trilling gebracht.

Denk maar aan harde muziek of een tv die veel te hard staat. Het is dit geluid dat via de wanden en vloeren zich verplaatst en aan de andere kant hoorbaar wordt.

Geluidsoverlast met deze oorzaak kan eigenlijk met dezelfde maatregelen worden verminderd als bij contactgeluid, namelijk door een geluiddempende laag aan te brengen tussen de wand, vloer en/of plafond en de ruimte.

verticale geluidsisolatie - drummer

En de wanden?

|Gaat u toch renoveren of verbouwen? Denk dan ook aan de mogelijkheid om systeemwanden te laten plaatsen met geluidsisolerende eigenschappen. U kunt kiezen voor systeemwanden of metal stud wanden maar zelfs voor glazen wanden met goede geluidsisolerende eigenschappen.

Alle genoemde oplossingen zorgen ook voor een betere akoestiek in de ruimte.

Wilt u verticale geluidsisolatie?

Wilt u de productiviteit vergroten op kantoor door hinderlijke geluiden buiten te sluiten? Vraag dan Marvo Systeemplafonds eens om langs te komen en leg het probleem voor. We weten zeker dat we een oplossing kunnen bieden voor het probleem. Neem gewoon even contact op met ons!

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`