Geluidsisolatie en akoestiek | Systeemplafond

Door een gebouw of een ruimte goed in te richten voorkomt u dat te maken krijgt met geluidsoverlast. De juiste materialen van systeemwanden en systeemplafonds zijn belangrijk. Geluidsabsorptie en isolatie spelen een belangrijke rol bij de akoestiek in een ruimte. Doormiddel van isolatie voorkomt men dat geluid doordringt in andere ruimtes. Dit kan ontzettend storend zijn. Marvo Systeemplafond kan u adviseren bij een akoestisch ontwerp.

Waarom is geluidsisolatie zo belangrijk

U zit rustig aan uw bureau te werken aan een belangrijke offerte. In de kamer naast u vindt een vergadering plaats. Dit geeft een hoop geroezemoes. In de kamer boven u loopt iemand in zijn kantoor te ijsberen. Ook dit krijgt u allemaal mee. U verliest de concentratie. Ruimtes zonder goede isolatie kunnen veel overlast bezorgen. Zeker op lange termijn kan het een grote bron van frustratie zijn.

Vormen van geluidsisolatie

Het reguleren van geluid kan op diverse manieren:

Geluidsisolatie overlangs:

Wanneer de vergadering het kantoor naast de uwe overlast veroorzaakt is het raadzaam geluidsisolatie aan te brengen. Geluidsisolatie ‘overlangs’ draait om het verbeteren van de akoestiek van aangrenzende ruimtes.

Verticale geluidsisolatie:

Geluiden uit ruimtes boven en onder het vertrek bepalen de verticale geluidsisolatie. Wanneer u bovenbuurman een keer stampt op de vloer moet u dit niet horen. Verticale geluidsisolatie voorkomt dit.

Enkelvoudige geluidsisolatie:

Service installaties kunnen veel lawaai maken. Denkt u bijvoorbeeld aan een airco. Door een akoestisch systeemplafond te plaatsen wordt voorkomen dat het geluid doordringt op plaatsen waar u het niet wilt.

Het belang van systeemplafonds en systeemwanden

Marvo Systeemplafonds stelt in samenwerking met u een akoestisch plan op. Wij adviseren u over het gebruik van de juiste materialen. Voor een zwembad gelden andere voorwaarden van voor een kantoorgebouw. Of wat dacht u van het verschil tussen een productieomgeving en een parkeergarage. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze brengen wij in wanneer wij u van advies voorzien.

Geluidsabsorptie

Naast de geluidsisolatie speelt de
geluidsabsorptie ook een belangrijke rol bij de akoestiek.

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Meer over akoestiek

De akoestiek in een ruimte hangt af van verschillende factoren:

Verwante informatie


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in