Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Systeemplafond kindercrèche of kinderopvang

Een systeemplafond in een kindercrèche is ideaal om meerdere redenen die we hier zullen behandelen.

Wat is een systeemplafond

Maar eerst een uitleg wat een systeemplafond nu eigenlijk is.
Een systeemplafond wordt onder het bestaande plafond aangebracht waarbij de plafondpanelen in een metalen raster worden gelegd. Dit raster bestaat uit horizontale profielen die met beugels aan het bestaande plafond worden gehangen. Hierdoor ontstaat een altijd toegankelijke ruimte boven het systeemplafond waar de elektriciteitskabels lopen en andere zaken die u uit het zicht wil hebben.

Lichtpunten kunnen eenvoudig worden opgenomen in het plafond. Er zijn ook speciale LED-panelen te verkrijgen voor een diffuse lichtverspreiding door de ruimte. Hierbij speelt ook de kleur en de lichtreflectie van de plafondpanelen een grote rol ook voor een systeemplafond kindercrèche.

systeemplafond-kindercreche-systeemplafond
systeemplafond-kindercreche-inleg-doorzak-verdekt

Inleg-, doorzak- of verdekt-systeemplafond

De wijze waarop de plafondplaten in het frame worden gelegd bepaalt het aanzicht van het plafond. Wanneer de platen ‘gewoon’ op het frame worden gelegd (inleg) blijft het hele raster zichtbaar in tegenstelling tot het verdekte systeem. Bij dat systeem zijn de plafondplaten op dusdanige wijze geplaatst dat het hele frame onzichtbaar is en het plafond een geheel vormt.

Tussen deze twee systeem zit nog het doorzak-systeemplafond waarbij de platen hangen op een rand van de platen in de profielen waardoor panelen iets onder de profielen uitsteken. Dit geeft een speels effect aan het plafond voor een systeemplafond kindercrèche.

Belangrijke zaken met betrekking kindercrèche of opvang

Brandveiligheid

Een kindercrèche of kinderopvang begin je niet zomaar; het is een passie om voor kinderen te willen zorgen, te vermaken én deze een veilig verblijf te geven. Een opvang voor kinderen moet dan ook aan heel eisen voldoen voordat men mag beginnen.
Een daarvan is de brandveiligheid en daar hoort het plafond ook bij. Een plafond, en andere bouwelementen net zo, moet een bepaalde brandvertragende werking hebben. Een brandbaar plafond is niet toegestaan in deze ruimten.

systeemplafond-kindercreche-brand
systeemplafond-kindercreche-akoestiek

Akoestiek

Een ander belangrijk aspect van een kindercrèche is de akoestiek of met andere woorden, hoe gedraagt het geluid zich in de ruimte waar meerdere kinderen aan het spelen zijn.
Je kunt je voorstellen dat een plafond wat geluid in hoge mate weerkaatst, niet geschikt is hiervoor. Er zal te veel nagalm of echo in de ruimte zijn waardoor het al snel vermoeiend wordt om er te verblijven, ook voor de kinderen. Er zal dus gekozen moeten worden voor een plafondplaat die het geluid meer dempt en minder weerkaatst.

Verlichting

Verlichting is net zo belangrijk als het aankomt op het kunnen zien van alles wat er gebeurt in de ruimte waar de kinderen zich bevinden. Daarom kun je in het systeemplafond led-verlichting opnemen en zelfs een mooi ‘wolkenplafond’ om wat sfeer te creëren.

systeemplafond-kindercreche-wolkenplafond
systeemplafond-kindercreche-fotoprint

Systeemwanden kindercrèche

Denk ook eens aan de mogelijkheid om de ruimte anders in te delen door het plaatsen van systeemwanden; snel en eenvoudig. Wanneer je kiest voor metal-stud wanden kun je daar elke gewenste illustratie op laten maken (fotoprint) of bekleden met vinyl. Beide eenvoudig schoon te houden.

Laat ons helpen bij de keuze

U ziet dat er veel keuze is bij het zoeken naar een plafond voor een kindercrèche of opvang en dat u rekening moet houden met verschillende zaken. Gelukkig hoeft u deze keuze niet alleen te maken omdat wij u kunnen en willen helpen door u goed en vakkundig te adviseren. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons of vraag, ook geheel vrijblijvend, een offerte aan.
We komen altijd bij u langs om alle zaken met u door te nemen zodat het plafond uiteindelijk geheel aan uw wensen voldoet!

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`