Systeemplafond badkamer

U zou het misschien niet verwachten, maar ook in een badkamer kunt u een systeemplafond laten plaatsen. Geef uw badkamer een nieuwe frisse uitstraling met het juiste systeemplafond bedoeld voor vochtige ruimtes.

Hoge vochtigheid kan funest zijn

Iedereen weet dat vocht voor grote problemen kan zorgen in een woning, en zelfs gezondheidsklachten kan veroorzaken. Vochtige muren zijn ideale voedingsplaatsen voor schimmels die schadelijke stoffen uitscheiden.

Schimmelplekken ziet u vaak in slecht geïsoleerde (oude) huizen, maar zelfs in een moderne woning kan vocht een probleem vormen. het ontstaan van schimmelplekken heeft voornamelijk te maken met de slechte ventilatie van een woning. Een woning kan misschien wel heel goed geïsoleerd zijn, maar wanneer het vocht in de lucht niet wordt afgevoerd, zal het condenseren op koudere oppervlakten. Daarom is goede ventilatie heel belangrijk.

systeemplafond badkamer schimmel

Dus geen systeemplafond in badkamer?

Het voorgaande geeft aan dat wanneer er voldoende ventilatie aanwezig is, de lucht in de badkamer – inclusief vocht – regelmatig ververst wordt. Hierdoor zal vocht bijna geen kans krijgen te condenseren en geen vochtplekken ontstaan waar schimmel zich kunnen ontwikkelen. De lucht in een badkamer kan echter heel snel verzadigd raken, waardoor vocht sneller condenseert. Niet voor niets dat een spiegel in de badkamer altijd als eerste beslaat omdat deze relatief kouder is dan de omgeving. Dat geldt in principe ook voor het plafond maar wanneer deze vochtbestendig is, kan dat niet veel kwaad.

systeemplafond badkamer

Vochtbestendig systeemplafond

Voor vochtige ruimten zijn speciale vochtbestendige plafondplaten op de markt die ook heel goed te onderhouden zijn. U ziet deze platen bijna in elke sportschool, in toiletgroepen en doucheruimten van bijvoorbeeld sporthallen. Als de platen geschikt zijn voor die ruimten, zijn ze ook geschikt voor uw badkamer.

Deze platen hebben meestal een kunststoffen (vinyl) buitenlaag en de kern is van extra verdicht gips. Deze combinatie zorgt ervoor dat vocht heel moeilijk in de platen kan dringen. Een ander groot voordeel van deze platen is dat ze goed en eenvoudig schoon te houden zijn. De platen voldoen dan ook aan strenge hygiëne-eisen en worden dan gebruikten in grote keukens en bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Wilt u een systeemplafond in uw badkamer?

Wanneer uw badkamer toe is aan een nieuwe look en u overweegt een systeemplafond, dan bent u bij Marvo Systeemplafonds aan het juiste adres. Wij kunnen u precies vertellen welke mogelijkheden u heeft en samen de juiste platen uitzoeken.
Neem gewoon contact op met ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek waarin we alle mogelijkheden met u doornemen.