Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Ruimte klinkt hol of hol klinkende ruimte

Een hol klinkende ruimt kan heel vervelend zijn want u hoort zichzelf steeds herhalen en uw medebewoners of collega’s net zo goed. Hier kan natuurlijk is aan worden gedaan.

Wat is een hol klinkende ruimte?

Een ruimte klinkt hol wanneer geluid wordt weerkaatst door de hele ruimte om u heen. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan een grote kerk waarin u zich bevindt. Het is er meestal stil maar als er geluid klinkt wordt dit versterkt door de vorm van het gebouw. In dit geval is het geen probleem en is het ook de bedoeling dat er een bepaalde mate van nagalm is.

Maar in een andere ruimte als bijvoorbeeld een vergaderruimte of een kantoorruimte is het niet de bedoeling dat u zichzelf hoort herhalen of er galm is.

Een echte echo zal er waarschijnlijk niet zijn in de ruimte om de simpele reden dat de ruimte te klein is en het geluid te snel wordt weerkaatst. U kunt de onderlinge weerkaatsingen niet van elkaar onderscheiden zoals in de bergen, maar u hoort ze wel door elkaar en dat is wat men noemt de nagalm.
De tijd dat u deze galm hoort is de nagalmtijd en belangrijk is deze zo kort mogelijk te houden.

ruimte-klinkt-hol-lege-ruimte

Wat kunt doen aan een hol klinkende ruimte?

Het zal duidelijk zijn dat geluid wordt weerkaatst door alle voorwerpen, wanden, vloeren en het plafond in de ruimte. Het is zaak om de ruimte zo in te richten en/of renoveren dat genoeg geluiddempende en absorberende materialen worden gebruikt. In een huiskamer zal het vaak genoeg zijn gordijnen op te hangen en stoffen meubelen te plaatsen. Vloerbedekking heeft ook een grote invloed op de akoestiek.

In een kantooromgeving zal een en ander iets minder eenvoudig zijn en moet u denken aan andere oplossingen:

Akoestisch systeemplafond

Elk systeemplafond heeft bepaalde akoestische eigenschappen; het ene plafond absorbeert geluid meer dan het andere. Wanneer er te veel nagalm is in een ruimte kunt u het beste een systeemplafond plaatsen die het geluid meer absorbeert en juist minder weerkaatst.

Akoestische panelen

Wilt u geen heel plafond plaatsen dan is het ook mogelijk speciale panelen op te hangen die het geluid absorberen en de galm verminderen.

ruimte-klinkt-hol-akoestische-scheidingspanelen

Staande akoestische panelen

Om scheidingen aan te brengen in een ruimte en toch flexibel te blijven kunt u deze geluidsabsorberende panelen overal plaatsen en ook verplaatsen.

Plafondeilanden

Een mooie elegante oplossing voor wanneer u niet het hele plafond wilt vervangen. Er zijn vele soorten en maten plafondeilanden (rond, vierkant, groot en klein) te krijgen met uitstekende akoestische eigenschappen.

Akoestische systeemwanden

Gaat u of denkt u erover om de hele ruimte te renoveren of her in te richten, denk dan ook eens aan het plaatsen van systeemwanden. Deze wanden (systeem, metal stud, glas) zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen ook goede akoestische eigenschappen hebben afhankelijk van soort en uitvoering.

ruimte-klinkt-hol-systeemwand
akoestiek-verbeteren-kantoor-handshake

Wat doen wij voor u?

Wij helpen u het probleem van de hol klinkende ruimte op te lossen. We komen altijd bij u langs om het ter plekke te kunnen beoordelen en
samen met u een oplossing te zoeken.

Het belang van systeemplafonds en systeemwanden

Elk probleem vraagt om zijn eigen aanpak vandaar dat wij dan ook adviseren over het gebruik van de juiste materialen. Voor een concertzaal gelden nu eenmaal andere voorwaarden van voor een kantoorgebouw. Of wat dacht u van het verschil tussen een productieomgeving en een parkeergarage. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze brengen wij in wanneer wij u van advies voorzien.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons of vraag, ook geheel vrijblijvend, een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`