Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Het plafond van een fabriek of bedrijfshal is bij het inrichten soms een sluitpost terwijl het plafond toch net zo belangrijk is als de rest. Bij het inrichten van een bedrijfshal wordt vooraf bekeken waar bepaalde ruimten moeten worden gecreëerd; vaak door middel van wanden die achteraf worden geplaatst.

Kantoren en meer in een fabriek of bedrijfshal

In een bedrijfshal zijn de kantoren vaak een belangrijk onderdeel van de indeling naast natuurlijk een toiletgroep, magazijn en ga zo maar door. Door het toepassen systeemwanden is men heel flexibel met betrekking tot de indeling. Is een ruimte toch te klein of te groot, dan is deze eenvoudig aan te passen omdat de wanden redelijk gemakkelijk zijn te verplaatsen. Daarbij worden de plafonds net zo eenvoudig aangepast aan de nieuwe indeling.

plafond-fabriek-bedrijfshal--productiehal
plafond-fabriek-bedrijfshal--bandraster

Elke ruimte van fabriek of bedrijfshal een eigen plafond

Wanneer men een systeemplafond kiest, is men geheel vrij in de keuze van soort plafond; inlegplafond, doorzakplafond of verdekt plafond. Maar ook de keuze voor een bandrasterplafond kan een groot voordeel hebben. Een bandrasterplafond kan namelijk onafhankelijk van de ruimte worden gemonteerd omdat de wanden achteraf onder het plafond worden geplaatst.

Toch is de keuze voor een bepaalde soort plafondplaat of paneel ook afhankelijk van de functie van de ruimte. In een kantoor, vergaderruimte of bijvoorbeeld kantine, kunnen ‘normale’ plafondplaten volstaan waarbij men wel rekening moet houden met o.a.:

Voor een ‘natte’ ruimte als een toiletgroep of doucheruimte moeten de platen ook voldoende vochtbestendig zijn en goed maar ook eenvoudig te reinigen zijn.

Productiehal en werkplaats

De productiehal van de fabriek of bedrijfshal is natuurlijk de ruimte waar het allemaal om draait bij de productie van goederen. Maar hierbij hoort ook de werkplaats van de technische dienst die de productie ondersteunt. In de productiehal kan een systeemplafond worden aangebracht als deze zich hiervoor leent om bijvoorbeeld het plafond te isoleren (thermisch én geluid). In de zomer kan dit voorkomen dat het te warm wordt in de hal en het tegenovergestelde in de winter.

Om hinderlijk lawaai in de hal te voorkomen worden vaak akoestische plafondpanelen of wandpanelen opgehangen. Hierdoor ontstaat vaak een veel aangenamer geluidsniveau in de hal. Hetzelfde geldt voor de werkplaats waar het gebruikte gereedschap soms ook veel lawaai kan maken.
Een plafond in een werkplaats of productiehal moet natuurlijk ook gemakkelijk zijn te repareren, onderhouden en aan te passen aan nieuwe indelingen. Dat is allemaal mogelijk met een systeemplafond.

plafond-fabriek-bedrijfshal--werkplaats
plafond-fabriek-bedrijfshal-soorten-plafonds

Mogelijke systeemplafonds voor een fabriek

Welke systeemplafond geschikt is voor uw bedrijfshal kunnen wij u vertellen wanneer we bij u op bezoek komen. Wij hebben alle ervaring, kennis én de juiste vakmensen in dienst die u goed kunnen informeren over de mogelijkheden van systeemplafonds in een fabriek of bedrijfshal.
Wanneer u geheel vrijblijvend een offerte aanvraagt, nemen wij z.s.m. contact met u op om een afspraak te maken en alvast wat zaken door te nemen. We komen altijd ter plekke de situatie bekijken én om op te meten natuurlijk.

Systeemplafond

Elk systeemplafond heeft het voordeel dat het vrij eenvoudig kan worden aangebracht én later ook weer kan worden verwijderd of aangepast. Daarnaast heeft u zoveel keuze uit verschillende soorten plafondplaten en ander opties, dat er altijd een systeemplafond in uw bedrijfshal past.
Een systeemplafond bestaat uit een metalen frame wat aan het bestaande plafond wordt gehangen. Het frame zelf wordt gevormd door lengteprofielen met een bepaalde breedte (keuze) waartussen de breedteprofielen worden gemonteerd en waarin de plafondplaten worden gelegd.
U kunt kiezen of en hoe de profielen zichtbaar blijven nadat de plafondplaten zijn geplaatst:

 • Inleg: de plafondplaten liggen op de profielen waardoor deze geheel zichtbaar blijven.
 • Doorzak: de plafondplaten steken een aantal mm onder het profiel uit doordat ze op een rand op de profielen liggen.
 • Verdekt: de profielen zijn niet meer zichtbaar door de speciale plafondplaten.

Laat ons helpen bij de keuze

U ziet dat er veel keuze is bij het zoeken naar een plafond voor een fabriek of bedrijfshal en dat u rekening moet houden met verschillende zaken. Gelukkig hoeft u deze keuze niet alleen te maken omdat wij u kunnen en willen helpen door u goed en vakkundig te adviseren. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons of vraag, ook geheel vrijblijvend, een offerte aan.
We komen altijd bij u langs om alle zaken met u door te nemen zodat het plafond uiteindelijk geheel aan uw wensen voldoet!

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`