Led-verlichting of led-panelen voor sportscholen

Wat is nu lekkerder dan u even uitleven in de sportschool na een lange dag op het werk of gewoon op de zondagmorgen. Het maak niet uit wanneer u sport, belangrijker is dat u sport. Maar sporten in de sportschool moet geen kwelling zijn door slecht licht.

Led-panelen voor sportscholen zijn energiebesparend

Daarom is het belangrijk dat elke ruimte in de sportschool de juiste verlichting heeft. Tegenwoordig is dat een vorm van led-verlichting, omdat deze verlichting nu eenmaal het duurzaamst is. Het is in vergelijking met de verlichting van voorheen geen grote kostenpost meer. Alleen de aanschaf kost meer dan de gloeilampen of tl-balken van vroeger. Maar die kosten haalt u er zo weer uit.

led-panelen sportscholen

Goede verlichting is noodzakelijk

In de sportruimte van een sportschool wilt u alles goed kunnen zien. Dat is belangrijk, omdat u vaak met gewichten werkt en soms ingewikkelde apparaten. Goed licht is bevorderlijk voor de veiligheid van u en uw medesporters.
In de kantine hoeft niet hetzelfde licht gebruikt te worden als in de sportruimte. U wilt daar na het sporten tenslotte even rustig bijkomen en fel licht helpt daarbij niet. Daar is het voldoende dat er warmer licht wordt toegepast, licht wat minder fel is, vergelijkbaar met de vroegere gloeilamp met een bepaalde wattage.
Dat licht van een gloeilamp noemt men warm licht, dat van een kaars, zeer warm licht. Daglicht noemt men daarentegen koud licht. We hebben het hier dan over de kleurtemperatuur van het licht die we uitdrukken in Kelvin. Ter vergelijking:

  • Kaarslicht: 1500 K
  • Gloeilamp: 2600 – 2700 K
  • Halogeenlamp: 2700 – 3000 K
  • Tl-buis: 4500 – 6500 K
  • Daglicht: 5500 – 7000 K

In de sportruimte willen we dus goed licht hebben van 4500 tot 7000 K, terwijl in de kantine een led-paneel van 1500 K voldoende is.
Maar de juiste kleurtemperatuur is niet voldoende, want u wilt ook voldoende licht hebben: een led-paneel van 6500 K voor de hele sportruimte is natuurlijk te weinig.

Lumen voor voldoende licht

De hoeveelheid licht dat een bepaald type verlichting uitstraalt drukken we uit in Lumen. Hoe meer lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt. Net als tot een aantal jaren geleden de wattage op een gloeilamp de sterkte aangaf, is dit nu het aantal lumen of lumen per watt. Dit staat altijd op de verpakking van een ledlamp. Wordt alleen het aantal watts vermeld, dan weet u niet zeker of de lamp wel voldoende licht geeft.
Voor elke soort ruimte is een bepaalde hoeveelheid lumen nodig.

Ga naar verschillen kleurtemperatuur of Lumen per watt voor meer informatie.

Verlichting vervangen

Het is afhankelijk van het type verlichting wat u in de sportschool hebt hangen, of u deze door led-panelen voor sportscholen kunt vervangen. Heeft u oude tl-armaturen hangen, dan kunt u deze laten vervangen door led-armaturen. Hetzelfde geldt voor tl-armaturen die in het plafond zijn gemonteerd.
Heeft u een systeemplafond met verlichting erin gemonteerd of er tegenaan, dan kunt u waarschijnlijk deze eenvoudig vervangen door led-panelen voor sportscholen. Led-panelen zijn namelijk in meerdere maten te verkrijgen.

Misschien is het systeemplafond zelf ook aan vervanging toe door beschadigingen of voldoet het niet aan de eisen van deze tijd.

Ga naar systeemplafonds voor meer informatie.

led-panelen sportscholen -2

Systeemplafond en led-panelen voor sportscholen

Bijna alle sportscholen hebben een systeemplafond in elke ruimte. Door de vaak standaard afmetingen kunnen wij de juiste led-panelen leveren.
Aarzel niet om contact op te nemen met ons wanneer u nog vragen hebt over led-panelen voor sportscholen.

Lichtplan maken

Nu hoeft u dat niet allemaal zelf uit te rekenen, want wij hebben een lichtspecialist in dienst die dat precies voor u kan doen. Deze specialist kan samen met u het lichtplan maken voor elke ruimte in de sportschool. Zo bent u er zeker van dat elke ruimte de juiste led-verlichting krijgt.

Maak een afspraak voor een compleet lichtplan.

Ga naar Led-panelen.

led-panelen voorfabrieken - led-paneel