Led-panelen voor scholen

Wilt u besparen op de energiekosten van uw school, dan is het vervangen van de oude verlichting door led verlichting in de vorm van led-panelen voor scholen, een verstandige keuze. Led verlichting kan daarnaast de schoolprestaties verbeteren van de leerlingen. We leggen u dat uit in dit artikel.

Kiezen voor led-panelen

We willen graag dat iedereen meedoet om het energieverbruik in ons land naar beneden te brengen voor een groene toekomst. Een van de grootste energieverbruikers in scholen, kantoren en andere gebouwen, is de verlichting. Al hebben veel gebouwen nog steeds tl-verlichting hangen die wel minder stroom verbruiken, toch verbruikt deze verlichting veel meer dan led-verlichting.

Led-verlichting gebruikt tot een vijfde of minder aan energie dan een normale verlichting. Daarnaast gaat een led lamp veel langer mee en hoeft deze veel minder vaak te worden vervangen. Daarom verdient u een investering in led-panelen binnen afzienbare tijd terug en bent u duurzaam bezig.

led-panelen scholen

Led-panelen bevorderen de prestaties

Normale verlichting als gloeilampen en tl-verlichting kunnen onbewust invloed hebben op de prestaties van leerlingen doordat ze flikkeren. Dit flikkeren gaat zo snel dat het bijna niet opvalt, maar toch kan het vermoeiend zijn voor de ogen met vage klachten als gevolg. Daarnaast heeft dit soort verlichting vaak een onjuiste kleurtemperatuur en lichtsterkte.

Goede verlichting met de juiste kleurtemperatuur en lichtsterkte verbetert het concentratievermogen. Dit heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld leessnelheid, rekenen en het gemaakte fouten.

Wanneer u dit meeneemt en u twijfelt over de investering, kunt u niet anders dan deze toch te doen. De leerlingen, docenten en uzelf winnen er allemaal bij.

Oude verlichting vervangen

In veel scholen hangt in bijna elke ruimte een systeemplafond en tl-lampen. Deze tl-lampen kunnen losse armaturen zijn die onder het plafond hangen, of tl-armaturen die in het plafond zijn opgenomen. In het laatste geval kunt u waarschijnlijk eenvoudig de bestaande armaturen vervangen door led-panelen voor scholen van dezelfde afmetingen.

Maar dat is niet altijd het geval. Misschien dat het plafond ook aan vervanging toe is omdat het in de loop van de jaren vergeeld en is beschadigd. U kunt in een bestaand systeemplafond eenvoudig panelen vervangen voor led-panelen, want dat is het grote voordeel van een systeemplafond.

led-panelen scholen led paneel

Kies de juiste led-panelen voor scholen

In klaslokalen en vergaderruimten waar concentratie nodig is, kan met het beste kiezen voor een kleurtemperatuur van 4000K. In de kantine kan men volstaan met 3000K (Kelvin), omdat de kantine voor ontspanning moet zorgen en daar helpt ‘koud’ licht niet bij. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting voldoende licht in de ruimte brengt. Hierbij is het aantal lumen of lumen per watt, wat een led-paneel levert belangrijk. Keek u vroeger naar de wattage van een lamp, tegenwoordig is alleen het aan lumen op de verpakking aangegeven.

Ga naar verschillen kleurtemperatuur of Lumen per watt voor meer informatie.

Laat u eens voorlichten door een expert

Bij Marvo Systeemplafonds hebben we speciale mensen in dienst die echt verstand hebben van verlichting. Zij kunnen u precies vertellen wat belangrijk is en hoe een ruimte het beste verlicht kan worden, rekening houdend met de functie van die ruimte. Ze kunnen een goed lichtplan opstellen en u voorrekenen wat de kosten zijn, maar ook wat het u opbrengt!

Maak een afspraak voor een compleet lichtplan.

Ga naar Led-panelen.

led-panelen scholen panelen