LED-Panelen voor kantoor

Led-panelen en kantoor: de juiste verlichting gebruiken voor kantoren is belangrijk. Bent u op zoek naar ledverlichting in de vorm van led-panelen, dan kan Marvo Systeemplafonds u daarbij helpen.

Waarom led-panelen voor kantoor?

Ledverlichting is er in vele soorten en maten, van kleine ledlampen, downlighters tot grote led-panelen. Kleine ledlampen en downlighters zorgen meer voor gericht licht op een bepaalde plek terwijl u in een grotere ruimte voldoende en goed gespreid licht wilt.

Het beste licht om bij te werken is daglicht maar omdat daglicht meestal gefilterd binnenkomt, werkt dat niet altijd even goed. Ook de oppervlakte en de plaats van de ramen spelen een grote rol bij het goed kunnen werken bij daglicht. Niet voor niets dat in kantoren ook overdag het licht brandt. Het daglicht kan zich gewoon niet voldoend verspreiden.

Downlighters geven ook goed licht maar dan alleen wanneer hier veel van zijn geplaatst en dan nog alleen naar beneden gericht, vandaar de naam. Downlighters gebruikt men vooral om een bepaalde sfeer te creëren of iets specifiek te belichten zoals in showrooms.

led-panelen kantoor zwart systeemplafond

Led-panelen voor kantoor geven een goed verspreid (diffuus) licht zodat geen vervelende schaduwen ontstaan.
Daarnaast is ledverlichting op dit moment de meest energiezuinige optie al was het alleen maar om het energieverbruik zelf. Led-panelen gaan ook veel langer mee dan andere verlichting waardoor u de hogere kosten binnen korte tijd terug verdient.

Voldoende lumen en lux

Een lichtbron moet voldoende lichtopbrengst hebben die past bij de functie van de lichtbron. Het mag duidelijk zijn dat een kaars onvoldoende lichtopbrengst heeft en een gloeilamp juist veel meer. Ledlampen en led-panelen hebben ook voldoende opbrengst mits u het juiste aantal lumen kiest.

led-panelen kantoor lumen tabel

Lumen

Lumen (lm) of lumen per Watt geven aan hoeveel licht een lichtbron geeft. Net zoals u eerder afleidde aan de wattage van een gloeilamp hoeveel licht hij gaf, kijkt u nu naar het aantal lumen van een lamp. In het overzicht hiernaast hebben we ook de spaarlamp en de halogeenlamp opgenomen.

Om exact te kunnen bekijken hoeveel lumen u nodig heeft voor een kantoor, moet u weten hoe groot het oppervlak is van de ruimte (m2). Wilt u voldoen aan de Europese regels, dan moet er in een bepaalde ruimte een bepaalde lichtsterkte aanwezig zijn: de zogenoemde lux.
Voor meer informatie: Lumen per watt.

LUX

Lux is de daadwerkelijk hoeveelheid licht gemeten in een bepaalde ruimte en de eigenlijke lichtsterkte. Om lux te kunnen vergelijken: direct zonlicht is ongeveer 100.000 lux en een bewolkte dag 1000 lux.

Volgens de NEN-normen moet op bepaalde plaatsen het licht voldoen aan een hoeveelheid lux. Zo moet dat in een kantoor bijvoorbeeld 500 lux zijn, voor een werkplek met tekentafel 750 lux en voor de kantine 200 lux.

Nu u dit weet kunt u het aantal lumen uitrekenen wat u ongeveer nodig hebt om een bepaalde oppervlakte te kunnen verlichten. Maar bij het berekenen van de benodigde aantal lumen komt meer kijken. Het is mede afhankelijk van de verdere inrichting van de ruimte, zoals onder andere de aanwezigheid van een systeemplafond (kleur, reflectie).
Daarom kunt dit de verlichting het beste overlaten aan de lichtspecialist wanneer u wilt voldoen aan de eisen.

Kleurtemperatuur: Kelvin

Iets anders dan de lichtsterkte is de kleurtemperatuur: warm of koel. Een led-paneel geeft in principe altijd wit licht, maar wel met een bepaalde kleurtemperatuur. Hiermee bedoelen we dat het ene witte licht warmer aanvoelt en de ander meer koeler. Vergelijkt u het maar met de ouderwetse gloeilamp van 5 watt die een warme gloed gaf terwijl het eigenlijke licht wel wit was.

Deze kleurtemperatuur geven we weer in Kelvin en staat (meestal) op de verpakking van een ledlamp.
U begrijpt dat men voor een kantooromgeving beter een led-paneel met een koeler licht kan kiezen. Bij het koele licht kan men zich beter en langer concentreren dan bij warm licht. Extra warm licht gebruikt u op plaatsen waar de sfeer ontspannen moet zijn, zoals in een koffiehoek.
Voor meer informatie: Kelvin en ledverlichting.

Led-panelen voor kantoor voor het juiste licht

Wanneer u de huidige verlichting wilt vervangen of ook een nieuw systeemplafon laat monteren, vraag dan naar onze led-panelen. We kunnen allel maten en soorten led-panelen leveren en in overleg met onze lichtspecialist kiest u de beste led-panelen.
Ga naar Led-panelen.

led-panelen voor kantoor panelen

Marvo Systeemplafonds levert ook Led-verlichting

Wij leveren een complete oplossing voor elke ruimte waar u een systeemplafond wilt laten plaatsen, dus inclusief verlichting. Maak een afspraak voor een compleet lichtplan.