Led-panelen voor fabrieken

Fabriekshallen, werkplaatsen, magazijnen, ze moeten altijd goed verlicht zijn om verschillende redenen. Is de verlichting van uw fabriek of bedrijfshal toe aan vervanging? Overweeg de installatie van led-panelen voor een fabrieken. Voor beter licht op de werkvloer en bespaar op de energiekosten.

Led-panelen: verstandige keuze

Niet voor niets dat iedereen zijn best doet om het milieu zo min mogelijk te belasten, want het is hoog tijd om te schakelen naar een verantwoordelijk energieverbruik. Ook al heeft u een klein bedrijf met een kleine bedrijfshal, weet u wat u aan stroom verbruikt? En wat de grootste verbruikers zijn binnen uw bedrijf?

Hoogst waarschijnlijk zal de verlichting een groot deel voor zijn rekening nemen wanneer u oude tl-verlichting hebt hangen. Al verbruiken tl-lampen minder dan gloeilampen, ze verbruiken altijd nog tot 5 keer meer stroom dan ledverlichting. Tl-lampen zijn ook minder duurzaam door de gebruikte materialen en levensduur van de lampen. Hoe vaak ergert u zich niet aan een flikkerde tl-lamp?

led-panelen voor fabrieken - hal

Hoog tijd om deze verlichting te vervangen voor led-panelen voor fabrieken en bedrijfshallen. Toegegeven, led-verlichting is over het algemeen duurder dan de conventionele verlichting, maar die investering verdient u binnen afzienbare tijd terug.
De voordelen:

  • Minder belasting voor de ogen dankzij beter zicht, minder schaduwen en een betere verspreiding van het licht.
  • Verbeterde concentratie en minder vermoeidheid door constante verlichting.
  • Verbeterde veiligheid en minder ongevallen door goed verlichte werkplekken.

Een bedrijfshal eist goede verlichting

Om goed en vooral ook veilig te kunnen werken is goed licht nodig. Dan helpen flikkerende tl-lampen niet en dat komt de concentratie van een heftruckchauffeur niet echt ten goede.
Normale verlichting als gloeilampen en tl-verlichting kunnen onbewust invloed hebben op de prestaties van medewerkers doordat ze flikkeren. Dit flikkeren gaat zo snel dat het bijna niet opvalt, maar toch kan het vermoeiend zijn voor de ogen met vage klachten als gevolg.

Voor een fabriekshal is goede verlichting nodig met de juiste kleur en sterkte. Een groot voordeel van led-panelen is de verspreiding van het licht waardoor zich minder hinderlijke schaduwen kunnen vormen.

Verlichting vervangen

Het is afhankelijk van het type verlichting wat u in de fabriek hebt hangen, of u deze door led-panelen voor fabrieken kunt vervangen. Heeft u oude tl-armaturen hangen, dan kunt u deze laten vervangen door led-armaturen. Hetzelfde geldt voor tl-armaturen die in het plafond zijn gemonteerd.
Heeft u een systeemplafond met verlichting erin gemonteerd of er tegenaan, dan kunt u waarschijnlijk deze eenvoudig vervangen door led-panelen. Led-panelen zijn namelijk in meerdere maten te verkrijgen.

Misschien is het systeemplafond zelf ook aan vervanging toe door beschadigingen of voldoet het niet aan de eisen van deze tijd.

Ga naar systeemplafonds voor meer informatie.

led-panelen voor fabrieken hal 2

Juiste verlichting kiezen

De juiste verlichting is belangrijk voor de medewerkers in de bedrijfshal en magazijn. Naast de lichtsterkte is hier de kleurtemperatuur heel belangrijk. Voor magazijnen en in fabrieken moet minimaal voor 4000K (Kelvin) kiezen. Kelvin geeft een indicatie van de kleurtemperatuur: van warm naar koud licht. Warm licht, zoals van een gloeilamp, doet de concentratie geen goed. Men past het vooral toe in ruimten waar dat geen rol speelt, zoals een kantine of gezellige lobby.

In een fabriek heeft men meer aan licht wat aan daglicht doet denken (>5000K), waarbij alles goed zichtbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting voldoende licht in de ruimte brengt. Hierbij is het aantal lumen of lumen per watt, wat een led-paneel levert belangrijk. Keek u vroeger naar de wattage van een lamp, tegenwoordig is alleen het aan lumen op de verpakking aangegeven.

Ga naar verschillen kleurtemperatuur of Lumen per watt voor meer informatie.

Een lichtexpert weet meer!

Bij Marvo Systeemplafonds hebben we speciale mensen in dienst die echt verstand hebben van verlichting. Zij kunnen u precies vertellen wat belangrijk is en hoe een ruimte het beste verlicht kan worden, rekening houdend met de functie van die ruimte. Ze kunnen een goed lichtplan opstellen en u voorrekenen wat de kosten zijn, maar ook wat het u opbrengt!

Maak een afspraak voor een compleet lichtplan.

Ga naar Led-panelen.

led-panelen voorfabrieken - led-paneel