Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Een grijs systeemplafond is natuurlijk maar één van de vele mogelijke kleuren die een systeemplafond kan hebben. Waarom zou u kiezen voor een grijs systeemplafond?

Grijs systeemplafond; wat is het?

U heeft wel een idee van het principe van een systeemplafond, maar wat is het precies en hoe wordt het geplaatst?
In het kort: een systeemplafond is een plafond wat onder een bestaand plafond wordt aangebracht én wat uit een losse plafondplaten bestaat die in een metalen frame worden gelegd.

Het metalen frame bestaat uit profielen die door middel van een ophangsysteem aan het bestaande plafond wordt gehangen. Hiervoor zijn meerdere uitvoeringen in de handel. De afstand tussen de profielen is afhankelijk van de grootte van de plafondplaten. Deze zijn meestal 600 x 600 mm of 600 x 1200 mm. De breedte van het profiel, het deel waar de plaat op ligt, kan ook variëren en de keuze hierin kan ook afhankelijk zijn van de gekozen plafondplaat.

grijs-systeemplafond--profielen

De plafondplaten kan men verder onderverdelen door naar de wijze van plaatsing te kijken:

 • Inleg: de platen liggen op het profiel waardoor deze geheel in het zicht blijft.
 • Doorzak: de platen liggen op een verdiepte rand van de plaat waardoor deze een aantal millimeters onder de profielen uitkomt. Deze blijven dus wel in het zicht.
 • Verdekt: De randen van de plafonplaten hebben een dusdanige vorm waardoor de profielen in de rand van de plaat komen te zitten. De profielen zijn dus niet zichtbaar waardoor een strak plafond ontstaat.

Voor meer informatie over de soorten plafondsystemen leest u Systeemplafonds.

grijs-systeemplafond--donkergrijs-montage

Kleuren systeemplafond

Systeemplafond kunt u in vele kleuren krijgen maar grijs is een populaire kleur tegenwoordig. Een grijs systeemplafond geeft een rustige maar ook elegante uitstraling. Er zijn natuurlijk vele soorten grijs, van licht naar donker en van mat naar zijdeachtig glans.
Hoe donkerder een plafond, in vergelijking met de wanden, hoe minder hoog de ruimte lijkt te zijn en omgekeerd. Een donker plafond geeft een hoge ruimte een meer vriendelijke uitstraling. Dat geldt ook voor een grijs systeemplafond waar een gekleurde wand aan grenst.
Zijn alle wanden en het plafond donker, dan ontstaat soms een hele ‘kleine’ ruimte waar men zich opgesloten kan voelen. Het is dan zaak om dit te doorbreken met andere accessoires of onderdelen als bijvoorbeeld een goede aangepaste verlichting.
U heeft genoeg keuze o.a.:

Keuze maken voor een grijs systeemplafond is soms moeilijk

Het is niet altijd even gemakkelijk een keuze te maken uit de vele mogelijkheden die u hebt voor een systeemplafond. Naast het feit dat u rekening moet houden met de eisen waar het systeemplafond aan moet voldoen, wilt u misschien ook een bepaalde sfeer creëren. Dat doet u door de juiste afwerking van de plafondplaten te kiezen met een bepaalde kleur en natuurlijk de verlichting.

grijs-systeemplafond--led-spots

U heeft al een idee hoe het moet worden of welk gevoel een ruimte moet geven, bijvoorbeeld zakelijk of juist gezellig en uitnodigend, maar u weet niet precies hoe u dit moet bereken. Daar kunnen wij u helpen met onze kennis van systeemplafonds en jarenlange ervaring met het inrichten van allerlei ruimten.

Neem contact op met ons of vraag een offerte aan, dan gaan wij direct voor u aan de slag. We nemen altijd contact op met u om e.e.a. met u te overleggen. Ook komen we langs om u ter plekke te adviseren.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`