Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Geluidsdemping kantoor

Kantoorwerkzaamheden en lawaai. Dat zijn meestal 2 dingen niet samengaan. Lawaai en geroezemoes komt het werk meestal niet ten goede. Met geluidsdemping kunt u hier iets aan doen.

Kantoortuinen

De grote ‘kantoortuinen’ waren een beetje op hun retour want het nut heeft zich niet altijd bewezen. Deze grote open ruimten werden in de jaren 50 van de vorige eeuw al ontwikkeld met het idee dat een geheel open structuur de onderlinge communicatie en samenwerking zou verbeteren.
Het heeft tot het eind van de jaren 90 geduurd dat een serieus onderzoek uitwees dat maar 5% van de ondervraagden een kantoortuin als echt positief ervaren.

Dat het overgrote deel dat niet deed, had voornamelijk te maken met het gevoel dat de privacy te veel ontbrak. En het rumoer op de afdeling werkte zeer afleidend. Men is er wel over eens dat er meer gecommuniceerd wordt maar dat de kwaliteit van het werk wel afneemt.
In het artikel op timemanagement gaat men dieper in op deze problematiek en bewijst het nut van plaatsen scheidingswanden en/of -panelen.

En toch zijn de open kantoortuinen de laatste jaren weer in opmars maar ook in het artikel van de Volkskrant wordt aangegeven dat ze niet werken in de oorspronkelijke vorm; u zult er iets aan moeten doen.

geluidsdemping-kantoor-illustratie-kantoortuin
geluidsdemping-kantoor--scheiningswanden

Het nut van wanden en panelen

Waar het om gaat in een grote ruimte, maar ook in kleinere ruimten als een normaal kantoor, is de vervorming en verplaatsing van het geluid; de akoestiek. In een ruimte waar geluid of makkelijk doordringt of door de hele ruimte wordt weerkaatst, is het slecht concentreren. U kunt zich voorstellen dat in een kantoorruimte waar altijd al een bepaald rumoer is, iemand geneigd is harder te praten in de telefoon. U krijgt zo regelmatig de gesprekken mee van de collega in de buurt, wat niet echt prettig werkt.

Het plaatsen van een systeemwand met de juiste geluiddempende materialen zal ervoor zorgen dat de geluiden veel minder storend overkomen. Wilt u helemaal ‘niets’ meer horen, dan zult u echt de ruimte moeten opdelen in meerdere kleinere afgesloten ruimten door middel van geluiddempende systeemwanden:

Geluidsdempende panelen

Zonder nu het hele kantoor te hoeven verbouwen kunt u met deze panelen eenvoudig de akoestiek van de ruimte aanpassen. De panelen kunnen bekleed zijn met verschillende materialen, van stof met een bepaalde kleur tot polyester met zelfs een print erop.
De panelen werken altijd geluiddempend en absorberend. Hierdoor zal de echo en de nagalmtijd bijna helemaal verdwijnen. Vooral het absorberende karakter is zeer bevorderend voor de rust in de ruimte omdat rumoer en andere geluiden minder sterk overkomen.

Geluiddempende panelen kunnen zowel aan het plafond als aan de wand worden bevestigd en zijn in verschillende formaten te krijgen. De panelen waarop een afdruk naar wens kan worden gemaakt, kunnen tot 3 meter breed zijn. De meeste panelen kunnen op maat worden gemaakt maar er zijn ook panelen met standaard maten.
Lees het artikel Geluiddempende scheidingspanelen voor meer informatie.

geluidsdemping-kantoor--scheidingspaneel

Wij kunnen helpen

Marvo Systeemplafonds kan u helpen de geluidsproblemen op uw kantoor of in de grote kantoortuin, op te lossen. Wij bekijken samen met u de situatie ter plekke en kunnen dan aanbevelingen geven over de te gebruiken materialen en de plaats van de wanden.

Neem nu contact op met ons of vraag direct een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`