Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Geluid in een kantoortuin reguleren

Wat is een kantoortuin en hoe gedraagt geluid zich in deze meestal grote ruimtes? We leggen het u uit in dit artikel en ook hoe u het geluid kunt reguleren, kunt sturen.

Wat is een kantoortuin?

Nee, een kantoortuin is geen tuin in een kantoor en ook niet het tegenovergestelde, een kantoor in een tuin. Het is niets anders dan een (grote) ruimte waarin meerdere personen aan een eigen bureau werken en dat kunnen er wel meer dan 30 zijn! Vaak is de ruimte opgedeeld met behulp van lage scheidingswandjes.

Deze manier van werken is al enkele decennia oud en het idee erachter is dat wanneer mensen bij elkaar in één ruimte werken, er meer onderlinge communicatie en samenwerking zal ontstaan. Of dit ook werkelijk zo is? Daar zijn de meningen over verdeeld wat ook blijkt uit verschillende onderzoeken die in de loop van de tijd zijn gedaan.

akoestiek-verbeteren-kantoor-vol-kantoor

Voordelen kantoortuin

Het is inderdaad waar dat waar medewerkers bij elkaar zitten, meer contact is tussen de verschillende personen. En wanneer het soort werk het toelaat zal er waarschijnlijk ook de productiviteit hoger zijn, vooral wanneer er veel (klein) overleg nodig. Men kan even snel overleggen met een collega, een vraag stellen of aansturen.

Er zijn ook mensen die het gewoon veel gezelliger vinden in een ruimte te werken waar men contact kan blijven houden met collega’s.

Waarom bevalt de kantoortuin niet?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een kantoortuin niet ‘werkt’ maar de meest gehoorde klacht is het geluid of zelfs lawaai in de ruimte. Er is inderdaad niets zo vervelend dan dat men zich niet kan concentreren of geen normaal gesprek kan voeren wanneer er veel geroezemoes is. Het geluid wordt te veel door de ruimte weerkaatst.

Maar ook het tegenovergestelde kan het geval zijn. Het kan ook ‘oorverdovend’ stil zijn omdat echt alle geluiden worden tegengehouden (geabsorbeerd) en men het gevoel heeft in een bibliotheek te zijn. Dit werkt ook niet echt wanneer u een gesprek wil voeren aan de telefoon of met een collega. U kunt het gevoel krijgen iemand te storen omdat u geluid maakt.

geluid-kantoortuin-reguleren-kantoorruimte
geluid-kantoortuin-reguleren-Vraagteken

Wat moet of kunt u doen?

Heeft u een kantoortuin en ervaart u het bovenstaande of hoort u klachten van uw medewerkers dan is het tijd om hier iets aan te doen; geluid kantoortuin reguleren.

Er is namelijk heel goed iets te doen aan de akoestiek van de ruimte want daar is het namelijk om te doen; hoe gedraagt het geluid zich in de ruimte.

U wilt het niet stil hebben (of juist wel) maar ook geen last hebben van een gesprek wat vier bureaus verderop wordt gevoerd aan de telefoon.

Reguleren geluid kantoortuin

U moet namelijk het geluid sturen, reguleren, wat betekent dat u bepaalt hoe het geluid zich voortplant in die ruimte.

Hiervoor kunt u de volgende oplossingen (of combinaties) toepassen:

geluid-kantoortuin-reguleren-Panelen
akoestiek-verbeteren-kantoor-handshake

Wij helpen u daarbij!

Het is niet altijd even eenvoudig de juiste keuzes te maken voor deze problemen. Vandaar dat wij u daar bij helpen wanneer u daarom vraagt. Wanneer u uw probleem bij ons neerlegt, kijken wij samen met u naar de mogelijke oplossingen. We komen daarvoor natuurlijk ook ter plekke de situatie bekijken en kunnen door onze jarenlange ervaring met de beste oplossing komen.

Het belang van systeemplafonds en systeemwanden

Marvo Systeemplafonds stelt in samenwerking met u een akoestisch plan op. Wij adviseren u over het gebruik van de juiste materialen. Voor een zwembad gelden andere voorwaarden van voor een kantoorgebouw. Of wat dacht u van het verschil tussen een productieomgeving en een parkeergarage. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze brengen wij in wanneer wij u van advies voorzien.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons of vraag, ook geheel vrijblijvend, een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`