Extra ruimte creëren: dit zijn de opties

U heeft een kantoor, winkel, bedrijfspand of andere ruimte maar de beschikbare ruimte is onpraktisch ingedeeld of helemaal niet ingedeeld. Systeemplafond verzorgt de levering van systeemwanden, glazen wanden en metal studwanden.

grote kantoorruimte

Groot is niet altijd beter

Men komt de laatste jaren terug op de grote ‘kantoortuinen’ die de productiviteit zou verhogen van de medewerkers.  Men zou gemakkelijker gaan samenwerken was het idee daarachter. Uit onderzoek blijkt dat dit niet altijd het geval is en dat vooral de concentratie van medewerkers er onder kan lijden.

Dat geldt dat ook voor een ruimte die verschillende functies heeft. Bijvoorbeeld een grote ruimte waar meerdere bureau-werkplekken zijn en tegelijkertijd ook een counter waar klanten of leveranciers komen. Vaak wordt diezelfde ruimte dan ook als (tijdelijk) magazijn gebruikt. De oplossing voor die problemen: ruimte (opnieuw) indelen en aparte ruimten maken.

Aparte ruimten creëren; hoe?

U heeft de keuze uit:

  • Complete verbouwing (permanente indeling)
  • Systeemwanden plaatsen (semi-permanent)

U kunt natuurlijk de ruimte die u heeft geheel laten verbouwen, waarbij overal muren worden geplaatst met alle bijkomende zaken. Het plaatsen van (systeem)wanden is echter praktischer en over het algemeen relatief goedkoper omdat de arbeidskosten vaak lager zijn.

Maak een schets

Voor het creëren van de aparte ruimten heeft u wel een plan nodig. U moet vooraf bedenken wat de functie moet worden van de verschillende ruimten. Vergeet even bouwtechnische zaken en maak een schets van de beschikbare ruimte en teken daarin de gewenste ruimten met de functie.

schetspotlood

Details

Daarna gaat u met de details aan de slag en vraagt u zich af hoe de verschillende ruimten van elkaar worden gescheiden.
U kunt in het geval van systeemwanden, kiezen uit:

Elk van deze soort wanden heeft zijn specifieke eigenschappen en voor- en nadelen maar één eigenschap hebben ze in ieder geval gemeen; ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen. Dat kunt u van gemetselde muren niet zeggen. Die zijn permanent en zonder echt sloopwerk niet te verplaatsen. Vooral het feit dat deze systemen goed te combineren zijn geeft u ongekende mogelijkheden tot het creëren van speciale ruimten. Voor transparantie gebruikt u een glazen wand voor bijvoorbeeld een kantoor maar tussen de kantoren plaatst u een systeemwand. Zo ontstaan geen ‘donkere’ hokjes maar heeft licht alle ruimte en tegelijkertijd wordt men niet afgeleid door de activiteiten in het kantoor ernaast.

voorbeeld toepassing wanden

U bepaalt de indeling en de wand

Wij helpen en adviseren u daarbij en zullen uw plannen alleen dan bijsturen wanneer dit bijvoorbeeld bouwtechnisch noodzakelijk is. Systeemwanden mogen bijvoorbeeld niet als dragers fungeren van een verdiepingsvloer. Hier zullen we dan op wijzen en samen met u een andere oplossing voor zoeken.

Heeft u plannen en al een tekening of schets? Aarzel niet om deze aan ons voor te leggen zodat we u een scherpe offerte kunnen doen nadat we alle zaken hebben bekeken. Heeft u nog geen idee hoe het moet worden maar weet u wel dat er iets moet veranderen? Neem dan ook contact op met ons zodat we u kunnen adviseren.

Onze aanpak wordt gekenmerkt door persoonlijk advies en een laagdrempelige werkwijze. Wij komen graag vrijblijvend op de door u gewenste locatie om u te adviseren en voorbeelden te laten zien. Tekeningen kunt u mailen naar info@systeemplafond.nl. Voor opdracht komen wij altijd nog even op locatie om alles definitief met u af te stemmen.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`