Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Akoestische panelen wand en plafond

De akoestiek lijkt misschien niet zo belangrijk maar is toch vaak een bron van ergernis zonder dat men er weet van heeft. Een vaak gehoorde klacht is dat werknemers zich niet goed kunnen concentreren op het werk. Er gaat er vaak lange tijd overheen voordat iemand zich daarover uitspreekt. Pas als dat gebeurt en de gesprekken komen op gang, blijkt dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem. Eén van de oorzaken kan de akoestiek van de ruimte zijn.

Wat is akoestiek?

Akoestiek is een aparte wetenschap die zich bezighoudt met geluid en vooral de wijze waarop geluid zich gedraagt in een ruimte. We hebben het vaak over de akoestiek van een ruimte; alles wat zich in de ruimte bevindt heeft daar invloed op. Ook de structuur en het materiaal van de wanden, plafond en vloerbedekking.

Elk meubelstuk weerkaats het geluid en zal een deel van het geluid absorberen. Een meubelstuk met een zachter materiaal zal meer geluid absorberen en minder weerkaatsen en omgekeerd. Gordijnen in een ruimte zullen al heel snel de weerkaatsing van het geluid tegengaan.

akoestische-panelen--weerkaatsing
akoestische-panelen--vinders-in-oren

Plafonds en wanden

Hetzelfde geldt voor plafonds en wanden waarbij voor wanden vooral belangrijk is in hoeverre de wand geluiden van buiten de ruimte kan tegenhouden; de geluidswerende of -isolerende werking. Geluidsisolerende werking kan ook betekenen dat geluid juist binnen moet worden gehouden, denk bijvoorbeeld eens aan een werkplaats. De aangrenzende ruimten als kantoren moeten geen last krijgen van het lawaai uit een aangrenzende ruimte.

Functie ruimte en akoestische panelen

De functie van een ruimte bepaalt welke akoestische eigenschappen de ruimte moet krijgen en zo de toepassing van bepaalde materialen en de vorm van de ruimte. Een concertzaal stelt tenslotte hele andere eisen aan de akoestiek dan klaslokaal of een opnamestudio.

Een echo is meestal ongewenst maar wordt een langere nagalmtijd wel als prettig ervaren in een muziekzaal. Maar wat als de ruimte al is gevormd en blijkt dat de akoestiek niet goed is?

Belangrijk bij het zoeken naar oplossingen is als eerste te bepalen aan welke voorwaarden de omgeving moet voldoen. Wordt er in de ruimte veel gecommuniceerd of juist geconcentreerd gewerkt? Werken er veel mensen samen in een ruimte of juist maar een klein aantal?

Wat is de gemiddelde personeelsbezetting en hoe constant is deze? Worden vergaderingen, besprekingen of een werkoverleg in dezelfde ruimte gehouden? Dit zijn zaken waar rekening mee gehouden moet worden om een goede akoestiek te creëren in een ruimte.

akoestische-panelen--opnamestudio
akoestische-panelen--divider

Oplossingen voor hinderlijke geluiden

U heeft de keuze uit verschillende oplossingen, zo kunt u akoestische panelen ophangen aan het plafond of aan de wand plaatsen. De akoestische panelen bestaan uit een aluminium frame, bekleed met daarin een paneel van een bepaald geluidsabsorberend materiaal. De plafondpanelen worden tot 10 cm aan metalen draden, onder het plafond, gehangen. De wandpanelen met afstandbusjes ongeveer 3 cm van de wand.

Losse ‘dividers’ (verdelers) kunnen ook een oplossing zijn. Dividers zijn in alle maten te verkrijgen en kunnen zo op een bureau worden gezet. Grotere panelen kunnen op zwenkwielen overal tussen worden geplaatst. Ze worden ook wel aan rails gehangen zodat ze ook verplaatsbaar zijn.

Deze panelen zijn verkrijgbaar in:

  • Basic en Basic+: basis plafond-, wandpanelen en dividers in standaardmaten. Algemeen toepasbaar.
  • Fabric en Fabric+: Als basis maar dan met een afwerking van stof en op maat gemaakt.
  • Acoustic Art: panelen met een print naar keuze en op maat gemaakt.

Wij kunnen helpen met akoestische panelen

Marvo Systeemplafonds kan u helpen het probleem op te lossen. Wij bekijken samen met u de situatie ter plekke en kunnen dan aanbevelingen geven over de te gebruiken materialen en de plaats van de wanden. Wij hebben alle kennis, ervaring én de juiste vakmensen in dienst die verstand hebben van akoestiek en de gerelateerde problemen. Zorg dat iedereen weer lekker rustig kan werken in een hectische omgeving en maak een afspraak voor een gesprek.

Vraag naar de mogelijkheden van akoestische panelen bij u in het bedrijf of vraag een offerte aan!

akoestische-panelen--help
`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in