Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Aandachtspunten systeemplafond en plafondplaten

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten wanneer u kiest voor een systeemplafond. Marvo Systeemplafonds zet dit voor u op een rij.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond waarbij systeemplafondplaten worden opgehangen in een frame. Door de wijze van ophangen ontstaat ruimte tussen het huidige plafond en het systeemplafond. Dit is geschikte ruimte voor de aanleg van bijvoorbeeld elektriciteit of verwarming en ventilatie.

De plafondplaten liggen in een metalen frame met de juiste afmetingen zodat een plafondplaat daar precies in past. Het frame hangt met speciale haken aan het bovenliggende plafond of verdiepingsvloer.

Er zijn verschillende soorten systeemplafonds met betrekking tot de montage:

aandachtspunten keuze systeemplafond vervangen

De voordelen van een systeemplafond

Zoals hierboven benoemd is één van de grote voordelen van een systeemplafond dat het mogelijk is om bekabeling uit het zicht te houden. Deze werkt men namelijk weg in de ruimte boven het systeemplafond. Een systeemplafond is ook onderhoudsarm en goed schoon te houden of te repareren in geval van een beschadiging.

Lees meer over de voordelen van een systeemplafond.

Het belang van akoestiek

Een plafond is bepalend voor de akoestiek in een ruimte. Door te kiezen voor bepaald materiaal of bepaalde plaatgrootte kunt u de akoestiek sturen. Het bepalen van de akoestiek gebeurt door het meten van de:

 • Geluidsabsorptie:
  Dit laat zien hoe geluid beweegt in een ruimte.
 • Geluidsisolatie:
  Dit laat zien hoe geluid zich van de ene naar de andere ruimte beweegt.

De akoestiek van een ruimte bepaalt hoe geluid zich verspreidt door de ruimte. Bijvoorbeeld of een spreker voor in de ruimte ook goed is te verstaan achter in deze ruimte. Het bepalen van de te gebruiken plafondplaten is niet altijd even gemakkelijk, vandaar dat wij u helpen en adviseren bij de keuze.

Waar hangt akoestiek vanaf?

De akoestiek hangt in basis af van:

 • De nagalmtijd:
  Dit is de tijd die nodig is om het geluidsdrukniveau te doen dalen wanneer een geluidsbron uitgeschakeld wordt.
 • Geluidsdrukniveau:
  Dit geeft aan hoe lawaaierig een omgeving is. Dit hangt allereerst af van de geluidsbron. Tweede factor is de inrichting van de omgeving. Door te kiezen voor geluidsabsorberende plafondplaten kunt u het geluidsdrukniveau beïnvloeden.
 • Spraakverstaanbaarheid:
  Hiermee wordt aangegeven hoe duidelijk mensen elkaar in een bepaalde ruimte kunnen verstaan.
 • Dikte plafondplaat:
  De dikte van een plafondplaat heeft ook invloed op de akoestiek van de ruimte samen met het materiaal waar de plaat uit bestaat.
aandachtspunten keuzesysteemplafond brandvertragend

Hard-minerale en zacht-minerale plafondplaten

In basis zijn er twee soorten plafondplaten op de markt namelijk hard-mineraal en zacht-mineraal. Hard-minerale platen zijn goedkoper dan zacht-minerale platen en worden vaak in ruimten gebruikt met harde vloeren waar geluid luid mag klinken.

Zacht-minerale plafondplaten absorberen geluid goed waardoor de akoestische waarde groot is. Daarom worden zacht-minerale platen vaker gebruikt dan hard-minerale plafondplaten.

Brandvertragende plafonds

Brandwerende systeemplafondplaten zorgen ervoor dat in het geval van brand het vuur zich vertraagd verspreidt. Een brandwerende of brandvertragend systeemplafond kan men overal plaatsen; zowel op hout of beton. Brandvertragende plafonds zijn zeer belangrijk met betrekking tot de veiligheid in een gebouw. De regels met betrekking tot de brandveiligheid vindt men in het bouwbesluit van de overheid.

Meer lezen over brandvertragende systeemplafonds

 

Vochtbestendige systeemplafonds

In ruimten met een hoge luchtvochtigheid (zwembaden, fitnesshallen) kan men vochtbestendige systeemplafondplaten plaatsen die bekleed zijn met corrosiewerend materiaal.

Meer lezen over vochtbestendige systeemplafonds.

Stootbestendige systeemplafonds

Stootbestendige systeemplafonds zijn geschikt voor sportzalen en gymzalen waar sprake is van balinslagen. De stootvastheid van plafonds wordt getest en aan de hand van de resultaten wordt bepaald welk plafond geplaatst dient te worden.

Meer lezen over stootbestendige systeemplafonds.

 

Hygiënisch plafond

In een horecagelegenheid kan men kiezen voor een hygiënisch plafond. De voorwaarden zijn verder dat het plafond bestand is tegen vocht en damp. Ook de akoestische waarde van een restaurant of horecagelegenheid is belangrijk.

Meer lezen over hygiënische plafonds in de horeca.

Welke plafondplaat kiezen?

Zoals hierboven genoemd is het soort plafondplaat essentieel en onder andere afhankelijk van de ruimte en de akoestische wensen zodat men de juiste keuze kan maken.

Meer lezen over de keuze van een goede plafondplaat?

aandachtspunten keuze systeemplafond horeca

Kapotte plafondplaten vervangen

Een groot voordeel van een systeemplafond is dat bij schade alleen de kapotte plafondplaten vervangen hoeven te worden. De beschadigde plaat of platen verwijdert en vervangt men eenvoudig door nieuwe, wat maar een paar minuten kost.

Meer lezen over het vervangen van kapotte plafondplaten.

Technische specificaties systeemplafond

Waar let u op bij het doornemen van de technische specificaties van een plafondplaat? Belangrijke waarden zijn de NRC Waarde, de brandklasse, vochtwerendheid en de lichtreflectie.

Meer lezen over de eigenschappen van systeemplafonds.

aandachtspunten keuzesysteemplafond professioneel

Gegarandeerd snel en effectief

Marvo Systeemplafonds kenmerkt zich door de korte lijnen binnen onze organisatie. U belt, wij horen uw vraag aan en komen direct met een oplossing. Wij organiseren een afspraak om de wensen door te spreken, bestellen het materiaal en binnen no-time is het systeemplafond geplaatst.

Organisatorische exclusiviteit

Om geen hinder te ondervinden van het plaatsen en opnieuw plaatsen van de systeemplafonds biedt Marvo Systeemplafonds de optie om dit ’s nachts of in het weekend te organiseren. Zo voorkomt u dat medewerkers of klanten zich in de rommel begeven.

Wat kan Marvo systeemplafonds voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondssysteemwanden, glazen wanden, metal stud wanden en LED verlichting. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en hebben in deze jaren honderden klanten geholpen.

Contact

Wilt u meer informatie over het plaatsen of vervangen van een systeemplafond? Neem nu vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in