Aandachtspunten systeemplafond en plafondplaten

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten wanneer u kiest voor een systeemplafond. Marvo Systeemplafonds zet dit voor u op een rij.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond waarbij plafondplaten worden opgehangen. Door de wijze van ophangen ontstaat ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Dit is geschikte ruimte voor de aanleg van bijvoorbeeld elektriciteit of verwarming en ventilatie.

De voordelen van een systeemplafond

Zoals hierboven benoemd is één van de grote voordelen van een systeemplafond dat het mogelijk is om bekabeling uit het zicht te houden doordat dit weggewerkt kan worden in de tussenruimte.

Lees meer over de voordelen van een systeemplafond

Het belang van akoestiek

Een plafond is bepalend voor de akoestiek in een ruimte. Door te kiezen voor bepaald materiaal of bepaalde plaatgrootte kunt u de akoestiek sturen. Het bepalen van de akoestiek gebeurt door het meten van de:

Hard mineraal en zacht mineraal plafondplaten

In basis zijn er twee soorten plafondplaten op de markt. Hardmineraal en zachtmineraal. Hardmineraal zijn platen die goedkoper zijn dan zacht mineraal. Vaak worden deze in ruimten gebruikt met harde vloeren waar geluid hard mag klinken.

Zacht minerale plafondplaten absorberen geluid goed waardoor de akoestische waarde groot is. Momenteel worden zacht mineraal platen vaker gebruikt dan hard mineraal plafondplaten.

Waar hangt akoestiek vanaf?

De akoestiek hangt in basis af van:

  • De nagalmtijd:
    Dit is de tijd die nodig is om het geluidsdrukniveau te doen dalen wanneer een geluidsbron uitgeschakeld wordt.
  • Geluidsdrukniveau:
    Dit geeft aan hoe lawaaierig een omgeving is. Dit hangt allereerst af van de geluidsbron. Tweede factor is de inrichting van de omgeving. Door te kiezen voor geluidsabsorberende plafondplaten kunt u het geluidsdrukniveau beïnvloeden
  • Spraakverstaanbaarheid:
    Hiermee wordt aangegeven hoe duidelijk mensen elkaar in een bepaalde ruimte kunnen verstaan

Brandvertragende plafonds

Brandwerende systeemplafondplaten zorgen ervoor dat in het geval van brand het vuur zich vertraagd verspreidt. Dit kan zowel onder hout als beton geplaatst worden.

Meer lezen over brandvertragende systeemplafonds

Vochtbestendige systeemplafonds

In ruimten met een hoge luchtvochtigheid (zwembaden, fitnesshallen) kunnen vochtbestendige systeemplafondplaten worden gebruikt bij de montage van een systeemplafond. Hiervoor wordt gewerkt met corrosiewerend materiaal.

Meer lezen over vochtbestendige systeemplafonds

Stootbestendige systeemplafonds

Stootbestendige systeemplafonds zijn geschikt voor sportzalen en gymzalen waar sprake is van balinslagen. De stootvastheid van plafonds wordt getest. Aan de hand van de resultaten wordt bepaald welk plafond geplaatst dient te worden.

Meer lezen over stootbestendige systeemplafonds

Hygiënisch plafond

In een horecaplafond kan een hygiënisch plafond geplaatst worden. Voorwaarden zijn verder dat het plafond is bestand tegen vocht en damp. Ook de akoestische waarde van een restaurant of horecagelegenheid is belangrijk.

Meer lezen over hygiënische plafonds in de horeca

Welke plafondplaat kiezen?

Zoals hierboven genoemd is het soort plafondplaat essentieel. Afhankelijk van de ruimte en de akoestische wensen kan er een keuze gemaakt worden uit de diverse plafondplaten.

Meer lezen over de keuze van een goede plafondplaat?

Kapotte plafondplaten vervangen

Een groot voordeel van een systeemplafond is dat bij schade alleen de kapotte plafondplaten vervangen hoeven te worden.

Meer lezen over het vervangen van kapotte plafondplaten.

Technische specificaties systeemplafond

Waar let u op bij het doornemen van de technische specificaties van een plafondplaat. Belangrijke waarden zijn de NRC Waarde, de brandklasse, vochtwerendheid en de lichtreflectie.

Meer lezen over het technische specificaties systeemplafond

Gegarandeerd snel en effectief

Marvo Systeemplafond kenmerkt zich door de korte lijnen binnen onze organisatie. U belt, wij horen uw vraag aan en komen direct met een oplossing. Wij organiseren een afspraak om de wensen door te spreken, bestellen het materiaal en binnen no-time hebt is het systeemplafond geplaatst.

Organisatorische exclusiviteit

Om geen hinder te ondervinden van het plaatsen en opnieuw plaatsen van de systeemplafonds biedt Marvo Systeemplafonds de optie om dit ’s nachts of in het weekend te organiseren. Zo voorkomt u dat medewerkers of klanten zich in de rommel begeven.

Wat kan Marvo systeemplafonds voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondssysteemwanden, glazen wanden, metal stud wanden en LED verlichting. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en hebben in deze jaren honderden klanten geholpen.

Verwante diensten

Contact

Wilt u meer informatie over het plaatsen of vervangen van een systeemplafond? Neem nu vrijblijvend contact op.